Eiland Île d'Yeu

Île d’Yeu is een eilandje met een oppervlakte van 23 km², het is 10 km lang en 4 km breed. Het eiland kan worden bereikt per veerboot vanuit Fromentine (74 km) of Saint-Gilles-Croix-de-Vie (40 km) reserveren voor de overtocht is met name in het hoogseizoen aan te raden. 

De kust gericht naar de zee bestaat uit steile, hoge rotsen die door de voortdurende aanvallen van de zee grillig uitgeslepen zijn, zodat talrijke schilderachtige kreken, grotten en rotskapen ontstonden. De naar het vasteland gekeerde kust is lager en heeft verschillende zandstranden, waarvan o.a. het mooie zachte aflopende strand Plage de Ker-Châlon, ten oosten van Port-Joinville, geschikt is voor families.

Op het eiland vindt je de ruïne van een, uit de 11de eeuw stammend, kasteel en een gigantische neolithische kei die, volgens de overlevering, zou bewegen wanneer men er met zijn vinger op drukt. Er bevindt zich een museum (open op verzoek) dat de geschiedenis van het eiland vertelt. In het binnenland ligt St.-Sauveur de vroegere residentie van de gouverneur van Yeu – die een mooie romaanse kerk bezat. Ook zijn de verschillende havens een bezoekje waard.

R

Mooi zacht zandstrand

R

Perfect om te wandelen

R

Kasteel ruïne uit de 11de eeuw