Slider

Kastelen voor jong en oud

Frankrijk staat naast de wijn en kaas ook erg bekend om zijn kastelen. In de omgeving liggen een aantal kastelen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Chateau des Essarts (70 km)
Op driekwartier rijden van het villapark staat Chateau des Essarts. Op een kasteelheuvel staat een indrukwekkende Saraceense toren uit de twaalfde eeuw met bouwwerken uit de dertiende en zestiende eeuw en een nieuwer kasteel uit de negentiende eeuw. Meerdere belangrijke families zoals Karel VII, Henry IV en Napoleon hebben hier een overnachting gehad.

Chateau de Talmont (10 km)
Op maar 10 km van het villapark bevindt zich het kasteel van Talmont, een fort uit de elfde eeuw. In het hoogseizoen vinden er dagelijks spectaculaire shows plaats en is er entertainment.

Chateau des Aventuriers (21 km)
Een kasteel waar met name kinderen vele avonturen kunnen beleven. Op 20 minuutjes rijden vanaf het villapark. In het kasteel, tussen de piraten of in de behuizing van de dinosaurus, moeten ouders en kinderen puzzels oplossen en van alles te weten komen! Een activiteit die zowel kinderen als ouders verrukt op een van de aangenaamste middagen!

  • Kastelen uit de 11de eeuw
  • Dichtstbijzijnde op 20 min. rijden
  • Veel plezier voor kinderen