Havenstad La Rochelle

La Rochelle is een Franse havenstad aan de Atlantische Oceaan en ligt op 1,5 uur rijden vanaf Bonnevie. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van La Rochelle is de oude haven in het centrum van de stad. De haven ziet eruit als een oase, omringd door de oude stad. In de veertiende eeuw kreeg de haven twee grote torens, “La Chaîne” in het westen en “Saint-Nicolas” in het oosten. Tijdens die periode werden er tussen de torens kettingen gespannen waardoor de ingang werd geblokkeerd om gevaar te bestrijden.

In het westen van “La Chaîne” staat een fort. De muur eindigt met de toren “Lanterne” die ook bekend staat als de toren van de vier sergeanten. In 1822 werd deze toren de plaats, waar de doodstraf van de sergeanten van het garnizoen werd voltrokken. Ze werden vermoord vanwege hun poging om de onlangs opgerichte monarchie omver te werpen. De muren van de toren hebben ook houtsnijwerk gemaakt door gevangengenomen piraten in XVII eeuw.
Als u door de poort tussen de torens loopt, kunt u de straat Palais zien, die de belangrijkste winkelstraat van La Rochelle is. Ten oosten van deze straat bevindt zich een andere beroemde straat van de stad – “Mercier”. Beide straten lopen parallel, met tussen hun in veel oude gebouwen. De stad heeft voornamelijk woningen die gebouwd zijn tijdens de Renaissance, dit geeft de stad een speciale sfeer met al die architecturale kunst.
R

Op 1,5 uur rijden van Bonnevie

R

Authentieke haven

R

Architectale kunst